12 Eylül 2016 Pazartesi

Tankların 100 Yılı

MARK I

    Mark I çok yakında WOT Blitz'de yerini alacak! Peki tank'ın tarihini öğrenmeye ne dersiniz?

   İlk operasyonel tank olan Mark I, Kraliyet Donanması'ndan Yüzbaşı H.W. Mortimore tarafından 15 Eylül 1916 'da Somme Çarpışması esnasında Delville Korusu'nda kullanılmıştır. Fransızlar Holt traktörlerinden geliştirdikleri Schneider CA1 tankını ilk defa 16 Nisan 1917 'de kullanmışlardır. Tankların yoğun olarak kullanılıp başarılı oldukları ilk çarpışma 20 Kasım 1917 'deki Cambrai Çarpışması olmuştur. Daha sonraki Amiens Çarpışması'nda da tanklar, zırhlı destekleriyle Alman siperlerini yarıp geçme konusunda etkili olmuşlardır. Tank sayesinde siper savaşı demode olmuştur. Birleşik Krallık ve Fransız kuvvetleri tarafından savaş alanlarında kullanılan binlerce tank savaşın kazanılmasında önemli katkılarda bulunmuştur.



15 Eylül 2016'da Mark'ın kullanımının 100. yılı, bugünü kutlamak için WG'nin planı; Mark ile 7 ye 7 savaşlarda Blitz oyuncuları kontrolü ele alacak ve bu tankla 10 savaş yapan herkes bu deneyimi hatıralara kazımak için özel madalya kazanacak çok heyecanlı değil mi? Bu etkinlik 19 Eylül günü başlayıp 1 hafta sürecek.



Ankara FNSS'de 9.su düzenlenen Plastic Battle Askeri Kara Araçları Yarışmasında birbirinden güzel tank modelleri arasından Mark I ve Run To The Hill modelini sizler için çektim.




Tank tanıtımların da bu modellerden her seferinde bir kaç resim atacağım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder