3 Mayıs 2016 Salı

REHBER 3

Side scrap , Peek a Boo ve Hull down

Bu yazımızda herkesin genel olarak bildiği ama aramıza yeni katılanların öğrenmesi gereken savaş içerisinde kişisel olarak uygulamamız gereken bir kaç taktikten bahsedeceğim.


Öncelikle yapılan yanlış ön zırhı zayıf bir tank ile soldaki gibi düşmanın karşısına çıkmak , yapmayın. Şimdi aşağıda bu tür çıkacaksanız nasıl çıkmanız gerektiğini anlatacağım.

Düşmana önünüzü tamamen kapalı ve yanınızı düşmanın sektirebileceği şekilde gözükün. Açınızı düşmanın topuna göre ve yaklaşık 30 derece civarında ayarlarsanız çok rahat atış pozisyonu ve sektirme sağlarsınız.

Bu taktik ingilizce adı (peek a boo) olan ve türkçeye (ce eee) diye çevirebileceğimiz vur kaç taktiğidir. Bu taktiği hızına güvendiğiniz hafif ve orta tanklar ile yapabilirsiniz. Bu taktikte yapmanız gereken tek şey karşınızdaki tankı gözlemek karşınızdaki tank başka yöne dönmüş veyahut henüz yeni ateş etmiş ise hızlıca ateş edip geri kaçarak uygulayabilirsiniz.

Şimdi gelelim düşmana direk önünüzü göstermenize, genellikle Alman ağırların da uygulayabileceğiniz önünüzü açılı göstermek etkili bir sonuç olabilir. Ama yanınızda bina benzeri bir engel varsa yukarıdaki gibi açı vermenizi tavsiye ederim.

Hull down taktiği tareti kalın zırhlı genellikle amerikan ve rus tankları ile uygulayabileceğiniz taktiktir.

Bu taktikte sadece tareti gösterebileceğiniz tepe veya kaya türü engellere gövdenizi saklayıp düşmanla çarpışabilirsiniz.


Hull down taktiğinde de hem taretinizi göstererek hemde vur kaç (ce eee) taktiği uygulayabilirsiniz. 

6 yorum: