8 Mayıs 2016 Pazar

REHBER 4

Top ve Mermi Seçimi

   Çoğu tankın çeşitli top seçimi vardır.Top seçimi yaparken şu özelliklere dikkat etmeliyiz ; ateş hızı, mermi deliciliği, hasar, dağılma ve nişan alma süresi. Oyuncular için en cazip görüneni en fazla hasar veren top olsa bile deliciliğine de dikkat etmeliyiz. Bu noktada mermi seçimide önemli rol oynar. Mermi mekanizmasını rehber 5 de bahsedeceğim .

   Orta ya da ağır tanklar da , bazı istisnalar dışında, asla yüksek hasar veren toplar seçilmemelidir.Çünkü bu topların deliciliği düşüktür ve karşınızdaki tankın ön zırhını delemez iseniz yüksek hasar veren topu seçmenizin bir mantığı kalmaz.

   Örnek olarak Comet tankını ele alırsak; 77mm'lik top ile 3.7 inch Howitzer topunu karşılaştıralım.77 mm'lik top bizim için en uygun toptur çünkü deliciliği Howitzer topuna göre oldukça yüksektir. Hasarlarını karşılaştırmak gerekirse neredeyse 2 katlık bir fark bulunmaktadır ama bu bizi yanıltmasın ne demiştik düşman tank bize arkası dönük gelmeyecek :) düşmanın ön zırhından hasar vermek için yüksek deliciliği olan top her zaman en iyi toptur.

   Diğer özelliklere neden çok dikkat etmedin derseniz, bu nokta en önemli nokta olduğu için diğer özelliklere çok dikkat etmemize gerek yok he şöyle yapabilirsiniz erzak ve donanımlarla çok kötü olan özelliği iyileştirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder